Ardennen toerisme

Een stukje geschiedenis van de Belgische Ardennen.

De Ardennen werden 300 tot 390 miljoen jaar geleden als overblijfsel van de hercynische orogenese gevormd. De vorming van de Ardennen kwam tot stand door het naar elkaar toe bewegen van Noord Amerika en Midden- en Noord Europa en beïnvloedde zo het ontstaan van Europa op een natuurlijke wijze. De Ardennen zijn de uitlopers van het Rijnlands leisteenplateau. De Ardennen is als bosrijk laaggebergte te vinden in oostelijk België. Ook in Noord-Luxemburg en in het aangrenzende Frankrijk is de uitloper van het Rijnlands leisteenplateau te vinden. Er bestaan feitelijk twee indelingen van de Ardennen. Er is een aardrijkskundige (geologische) en een toeristische indeling.

De toeristische indeling van de Ardennen.

Bij de toeristische indeling van de Ardennen gaat het primair om het Ardense heuvelland en daarnaast om het gebied rondom het Ardense heuvelland. Bij de toeristische indeling van de Ardennen worden de grenzen mede bepaald en gevormd door de natuurlijke grenzen. De natuurlijke grens in het noorden is met het Nederlandse Zuid-Limburg en in het oosten is de begrenzing door de Eiffel. In het zuiden wordt de grens gevormd door de Franse Maas bij Sedan en in het westen is de grens bij de rivieren de Maas en de Samber.

Belangrijkste toeristische plaatsen in de Ardennen.

In de Ardennen zijn een aantal zeer bekende plaatsen te vinden. Denk maar aan de toeristische plaatsen als Bastenaken, Dinant, Houffalize, Malmedy, Neufchateau, Remouchamps, Spa, Stavelot en Verviers. Bekende toeristische trekpleisters in de Ardennen, die door toeristen veel worden bezocht, zijn het kasteel van Bouillon, Bastenaken en Plopsa Coo. Bekende toeristische streken in de Ardennen zijn de Belgische Eifel en de Hoge Venen. Daarnaast zijn er veel toeristen in de Ardennen te vinden op en aan het water van bijvoorbeeld de Lesse, Ourthe en de Sauer.

Een vakantie in de Ardennen zonder een bezoek aan een van die bijzondere en beroemde druipsteengrotten is ondenkbaar. “La Merveilleuse” is een van de bezienswaardigheden bij Dinant en wordt gezien als een van de mooiste grotten überhaupt. Op korte afstand van Dinant ligt Han-sur-Lesse. Hier vindt u de bekende druipsteengrotten van Han. Naast de wondere onderwereld, is er een wildpark waar voor de jeugd heel wat te beleven valt, zoals een boomkruinenroute. Of wordt u liever voor korte tijd speleoloog? Het Parcours Speleo is een avonturentocht door de grotten. En er is nog zo veel te ontdekken in de Belgische Ardennen.

About the Author

By Aw2017 / Administrator, bbp_keymaster

Follow aw2017
on jun 25, 2017